Archief

OM eist levenslang voor Hoekse 'duinmoord'

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft woensdag levenslange celstraffen geëist voor de moord op Onno Kuut in 2009. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond. Het zwaar toegetakelde lichaam van de man uit Enschede werd destijds gedumpt in de duinen van Hoek van Holland.

De vier verdachten waren woensdagochtend in de rechtbank aanwezig en hoorden zonder blikken of blozen aan dat de officier hen verdacht van ernstige martelingen en moord. De mannen worden de 'Tattookillers' genoemd. Zij hebben Chinese karakters op hun rug laten tatoeëren die 'Wees daadkrachtig' betekenen.

Het OM gaf wel toe dat bewijs in deze zaak lastig is. Zo is niet vastgesteld waar Kuut precies is vermoord en hoe laat. Daarnaast is het moordwapen nooit teruggevonden. Ondanks de brute verwondingen aan het lichaam van Kuut, is geen enkel ander dna-spoor aangetroffen dan dat van hemzelf. In zijn nek is het puntje van een mes gevonden, maar het mes dat daarbij hoort is na onderzoek ook niet gevonden. Hieruit blijkt volgens het OM hoe professioneel de verdachten te werk zijn gegaan.

Categorieen:
Hoek van Holland 112