Archief
Signbiblio 1

Signbiblio 1

Oma Stougie (85) is terug in De Kreek

Riek Stougie (85) is donderdag terug verhuisd naar verzorgingstehuis De Kreek in 's-Gravenzande. Eerder dit jaar moest zij na een delirium (acute verwardheid) in drie maanden zes keer verhuizen van ziekenhuis naar verpleeghuis, om vervolgens gescheiden van haar echtgenoot van 90 te wonen in Pijnacker. De familie slaakte een noodkreet, en met succes.

In het traject van verhuizingen heeft mevrouw twee keer in De Kreek gezeten, waar haar man die ook in 's-Gravenzande woont haar zelfstandig kon bezoeken. Toen daar geen plaats meer was en thuis wonen geen optie meer was, moest ze naar een verzorgingstehuis in Pijnacker. Meneer Stougie kon haar na 66 jaar huwelijk niet meer elke dag zien, wat zorgde voor groot verdriet bij de familie.

De familie is erg blij dat oma weer in 's-Gravenzande woont. "Opa is er gisteren gelijk heen geweest op zijn scootmobiel", laat schoondochter Alike Stougie weten. De familie hoopt dat mevrouw Stougie snel weer opknapt. De verhuizingen hebben haar volgens de schoondochter geen goed gedaan. "Ze is wel achteruit gegaan, ze is behoorlijk depressief. Hopelijk is ze snel weer blij na deze laatste verhuizing."

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen