Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ombouw Hoekse Lijn vertraagd

De ombouw van de Hoekse Lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland heeft zeer waarschijnlijk vertraging opgelopen. Dat bevestigen zowel het projectbureau als een woordvoerder van de gemeente Rotterdam aan WOS Media. Beiden willen echter nog niets zeggen over de duur en de reden van de vertraging, omdat de betrokken gemeenten nog moeten worden ingelicht.

Het nieuws over de vertraging kwam naar buiten door een uitspraak van de Vlaardingse wethouder Ruud van Harten, die donderdagavond de Vlaardingse gemeenteraad hierover informeerde. Oorspronkelijk zou de metrolijn begin september in gebruik worden genomen. Ook de Vlaardingse wethouder weet niet wat nu de datum van ingebruikname wordt, maar hij denkt aan begin oktober.

Van Harten stelt dat de bestuurscommissie van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, die gaat over het openbaar vervoer in de regio, bij het projectbureau van de Hoekse Lijn heeft aangedrongen om snel duidelijk te maken wat de nieuwe opleveringsdatum is. Volgens hem was de drang daarvoor bij het projectbureau niet echt aanwezig. De bedoeling is dat nog begin juli een nieuwe einddatum voor de ombouw duidelijk is.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS