Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Omgeving station Hoek van Holland Haven flink op de schop

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 7 december 2018 15:02

Foto: Verbeelding van hoe de stationsomgeving moet worden


De omgeving van station Hoek van Holland Haven wordt vanaf aankomende maandag flink onder handen genomen. Voor het gebied is een heel plan gemaakt omdat er diverse vormen van verkeer samenkomen in de zogeheten 'Harwichknoop', zoals de metro, auto's, fietsers en voetgangers.

Om een gelijkvloerse instap op de perrons mogelijk te maken wordt het station iets verschoven en het spoor rechtgetrokken. Het historische stationsgebouw, dat verbonden is met de StenaLine-terminal, blijft bestaan. Verder komt er ruimte voor horeca en een openbare fietsenstalling. Het zogeheten p+r-terrein is al vrijwel klaar.

Naast een vernieuwde stationsomgeving begint men ook met de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg net naast de metrolijn, de zogeheten H6-weg, die even verderop aansluit op de Hoekse Baan. De aanpassing van het stationsgebied, de ruwbouw van het metrostation en de aanleg van de H6-weg duren bij elkaar ruim een jaar.


Volgend jaar begint men dan ook met de verlenging van de Hoekse Lijn tot aan het strand. In 2021 moet het dan mogelijk zijn om uit te stappen op het Zeeplein.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS