Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Omleidingsroute voor fietsers vanwege Blankenburgverbinding

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 29 november 2018 12:47

Foto: Rijkswaterstaat


Het meest westelijke gedeelte van het Oeverbos op de grens van Maassluis en Vlaardingen wordt vanaf aankomende maandag gekapt om ruimte te maken voor de aanleg van de Blankenburgverbinding. De werkzaamheden duren tot 15 maart volgend jaar. Fietsers langs de Maassluissedijk worden in deze periode tijdelijk omgeleid.

Er wordt niet alleen gekapt in het gebied, maar er wordt ook gesaneerd. Het Oeverbos is in de jaren zestig van de vorige eeuw namelijk opgehoogd met vervuild havenslib. Als de bomen weg zijn, wordt het gebied voorzien van schone grond en een aantal jaar gebruikt als bouwterrein.

Wanneer de nieuwe verbinding klaar is, wordt dit deel van het Oeverbos opnieuw ingericht als recreatiegebied. Het sluit dan aan op het oostelijk deel dat al opnieuw is ingericht en weer open is voor bezoekers. De bomen die gekapt worden voor de aanleg van de Blankenburgverbinding worden allemaal gecompenseerd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS