Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Omwonenden 'Noort Bonnen' ervaren stankoverlast

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: maandag 4 maart 2019 15:33

Foto: Google Street View 1


Na flinke regenbuien in de zomer drijven de drollen, inlegkruisjes en condooms door de sloot rondom volkstuinvereniging 'De Noort Bonnen' in Hoek van Holland. Dit komt doordat het riool overstroomt bij hevige regenbuien, waardoor genoemd afval in de sloot komt.  Ab Gilbert, een omwonende, heeft zijn eigen tuintje opgezegd omdat hij zijn gewas niet wil bewateren met het rioolwater. 

De overlast begon nadat er een aantal jaar geleden een damwand is geplaatst in de sloot. "Voordat die damwand er stond, was er stroming in de sloot en bleef er geen troep liggen. Nu staat het water eigenlijk stil", zegt Gilbert.  De gemeente heeft ondertussen een apparaat geplaatst om de waterkwaliteit te meten, maar een echte oplossing voor het probleem is er nog niet.

Het probleem van de stank en het afval in de sloot werd afgelopen maand aangekaart door Ton van Anraad, tijdens een gebiedscommissievergadering. De commissie heeft toen besloten om binnenkort een brief te sturen naar gemeente Rotterdam.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS