Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Onbekend raadsbesluit is genomen, vrijdag meer duidelijkheid

De Westlandse gemeenteraad heeft een nog tot vrijdag onbekend besluit genomen met betrekking tot de huisvesting van arbeidsmigranten. Of zoals de gemeente het zelf noemt: 'over een urgente ruimtelijke kwestie'. Alle fracties op de PvdA na hebben dinsdagavond met het raadsvoorstel ingestemd, waarmee een nog onbekende reparatie wordt gepleegd.

De dringende kwestie, waarvan pas vorige week vrijdag duidelijk werd dat deze zo dringend is, werd achter gesloten deuren besproken. Wethouder Cobie Gardien verklaarde tegenover de WOS dat ze de raadsleden heeft uitgelegd waarom ze op het laatste moment bijeen moesten komen en waarom de kwestie zo dringend is. Alleen bij de eenmansfractie van PvdA'er Nico de Gier viel dat niet in goede aarde, zo liet hij desgevraagd weten.

Voor burgemeester Agnes van Ardenne was het een zware avond. Ze kreeg aan het begin van de vergadering van vrijwel de gehele raad er flink van langs. Het college van burgemeester en wethouders heeft namelijk de officiƫle procedure voor het uitschrijven van een extra raadsvergadering niet gevolgd. En dat werd haar niet in dank afgenomen. "Het gaat om vertrouwen. Dat gaat in deze casus niet op. Ik vind dat we hier als stemvee behandeld worden. Procedureel is dit gewoon een lachertje", vatte GroenLinks-fractievoorzitter Ulbe Spaans samen. Diverse fracties vielen hem bij.

De raad moest toen nog besluiten over verder gaan in openbaarheid of achter gesloten deuren. De raadsleden kregen vervolgens een ruim half uur om alle stukken tot zich te nemen, waarna men in meerderheid besloot om de vergadering in beslotenheid voort te zetten.

Vrijdag wordt het besluit dat is genomen, gepubliceerd en komt het dus voor iedereen beschikbaar.

Categorieen:
Westland Politiek