Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Onderbezetting op politiebureau Westland, maar dienstroosters komen rond

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 28 november 2019 16:24

Foto: WOS 1


De bezetting van agenten op het politiebureau in Westland is op slechts 78,3 procent van wat het zou moeten zijn. En de komende jaren zal de instroom van politiestudenten onvoldoende zijn om de toenemende uitstroom als gevolg van een vergrijzend politiekorps te compenseren. Desondanks lukt het op dit moment nog wel om de dienstroosters rond te krijgen. Dat laat een woordvoerster van de politie desgevraagd weten aan de WOS.

Na de oprichting van de Nationale Politie in 2015 heeft de Eenheid Den Haag, waaronder ook Westland valt, een kanteling gemaakt van overbezetting naar onderbezetting. Ook de komende jaren zal de bezetting dalen, zo is de prognose.

De Westlandse formatie kent nu, inclusief studenten, een formatie van 143 fte (fulltime-equivalent, 1 fte is een volledige werkweek van 38 uur). Daar komt in het eerste kwartaal van 2020 nog 5 fte bij. Daarmee is Team Westland echter nog altijd niet op volle sterkte.

Mede vanwege de onderbezetting zijn in het verleden al 'robuuste' keuzes gemaakt. Sinds 2018 is het bureau aan de Vierschaar in Naaldwijk in het weekend gesloten en (met uitzondering van vrijdag) niet meer 's avonds open.

De woordvoerster laat verder weten dat tussen oktober 2018 en september 2019 niet aan de norm is voldaan om in 90 procent van de gevallen binnen een kwartier bij een melding te zijn. In twaalf maanden lukte dat 'slechts' in 83,6 van de gevallen. "Maar meestal lukt het ons om erbinnen 3 tot 10 minuten te zijn."

Team Westland is overigens de opleidingslocatie voor het district, waaronder ook Delft en Rijswijk vallen. De studenten werken grotendeels bij bureau Westland.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS