Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ondernemer laat 'Gravin Machteld' op ludieke wijze terugkeren

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: vrijdag 17 mei 2019 17:32

Foto: Fred van der Ende


Gravin Machteld is weer een beetje terug in de buurt van het Marktplein in 's-Gravenzande. Ondernemer Mike Barensen heeft niet het 'echte' standbeeld van de Gravin naar de markt kunnen terughalen, maar hij heeft een grote foto van het beeld laten plaatsen op de zijgevel van zijn pand aan het Marktplein. Naast de foto staat in grote letters geschreven: ‘Wij geven gravin Machteld wél terug aan 's-Gravenzande!'

De actie van Barensen is een stil protest. Op deze manier uit hij kritiek op het feit dat het College van B en W van Westland het standbeeld van Gravin Machteld niet op het Marktplein laat terugplaatsen, waar het sinds 1996 stond. Vanwege de herinrichting van het plein liet de gemeente het beeld, ontworpen door kunstenares Ingrid Rollema, vorig jaar weghalen.

Vooral Peter Duijsens van Westland Verstandig heeft zich in het afgelopen jaar ingezet voor de terugkeer van het beeld. Duijsens had de hoop dat de gemeente het standbeeld zou terugplaatsen naast het zogenoemde schoenmakershuisje dat hij voor zijn partij had gekocht. De gemeente besloot het kunstwerk echter in de toekomst een nieuwe plek te geven in het parkje van het nieuwe complex op de plaats van het oude gemeentekantoor aan de Van Geeststraat in ’s-Gravenzande.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS