Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ondernemers nog ontevreden over nieuwe Zeeplein

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: vrijdag 19 juli 2019 10:28

Foto: Gemeente Rotterdam 1


Een emotionele donderdagavond voor ondernemers aan het Zeeplein in Hoek van Holland, als zij tijdens een gebiedscommissievergadering te horen krijgen dat het probleem van de te verdwijnen terrassen nog steeds niet volledig is opgelost. Twee van de drie terrassen kunnen bij de vernieuwing van het plein door de komst van de metro blijven bestaan. De derde ondernemer moet in overleg met de anderen, zodat er samen naar een oplossing kan worden gezocht.

Het plein aan het einde van de Badweg moet op de schop door de komst van een nieuw metrostation. Dat betekent dat er minder ruimte zal zijn dan nu. Ook moet er een weg komen over het plein voor hulpdiensten en bevoorrading. Die weg zorgt voor een verkleining van het trottoir waarop ondernemers nu hun terras hebben. Om de ondernemers te helpen is de weg in het vernieuwde plan anderhalve meter opgeschoven, maar dat is nog niet genoeg om alle terrassen hetzelfde te houden.

Volgens stadsontwikkeling moet er binnen het huidige ontwerp een oplossing te vinden zijn voor het probleem, als iedereen met elkaar om de tafel gaat. Gebiedscommissievoorzitter Peter Stok betreurt dat die gesprekken niet eerder hebben plaatsgevonden, omdat de wensen dan hadden kunnen worden meegenomen in het advies.

De gebiedscommissie zal nu een advies opstellen, waarin staat dat de situatie van de ondernemers wat betreft terrassen niet mag verslechteren ten opzichte van de huidige situatie. De huidige vergunningen van de ondernemers moeten als basis worden genomen. Als alle wensen van de ondernemers op papier staan en getekend zijn, zal de commissie deze versturen als een aanvullend advies.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS