Archief

Ondernemers Waterweggemeenten bundelen de krachten

De drie grootste ondernemersverenigingen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam gaan onder de naam 'de Riverboard' een nieuwe samenwerking aan met hun gemeenten, provincie, kennisinstellingen en maatschappelijke instellingen. Doel is om tot een efficiƫnte en bestendige welvaartsgroei in de regio te komen.

Door de samenwerking met gemeenten is het streven dat nieuwe initiatieven sneller en soepeler kunnen worden uitgevoerd. Ook maakt de Riverboard zich hard voor nieuwe ondernemersmodellen, producten en diensten, nieuwe samenwerkingsvormen, de ontwikkeling en begeleiding van start-ups.

De eerste stap is inmiddels al gezet. Alle stichtingen in de drie gemeenten die bezig waren met verduurzaming zijn onder de vlag van de Riverboard samengebracht in een Green Business Club. Met gebundelde krachten en budgetten wordt gezamenlijk gewerkt aan implementatie van circulaire economie in de regio, verduurzaming van bedrijven(terreinen), duurzaam vervoer en mobiliteit en duurzame energiebesparing en -opwekking.

Categorieen:
Maassluis Economie