Archief
WOS Media

WOS Media

Ondernemersvereniging: Tot 200 woningen bijbouwen in Honselersdijk

Als het aan de ondernemersvereniging in Honselersdijk ligt, komen er in het dorp zeker nog 'honderd tot tweehonderd' huizen bij. Dat is nodig om het vergrijzende dorp levendig en vitaal te krijgen. Woensdag overhandigde de vereniging de plannen aan het college van burgemeester en wethouders, dat op werkbezoek was.

"Er wordt nu niks meer gebouwd, alleen heel kleine projectjes van tien of twaalf huizen, maar dat is het", zegt Rob Starrenburg namens de ondernemersvereniging. Starrenburg is overigens wel blij dat er nu eindelijk iets gaat gebeuren met het pand aan de Endeldijk 3 en het leegstaande stuk grond aan de Dijkstraat tegenover de Albert Heijn.

In het plan staat verder dat het Voorhofplein, waar voorheen de Voorhofkerk stond, een levendig dorpsplein moet worden. "We willen dat het voor iedereen toegankelijk is. Dit moet in samenwerking met Vitis Welzijn, de school en de bibliotheek." Op het Moddermanplein moet een blauwe parkeerzone komen.

Tijdens het bezoek woensdag reageerde het college positief op de plannen. "Ze zeiden: 'hier kan elke wethouder iets mee doen'. In januari komt er een presentatie aan het college en vanaf daar gaan we verder praten", aldus Starrenburg.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen