Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ondernemersvereniging: Tot 200 woningen bijbouwen in Honselersdijk

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 11 oktober 2018 16:04

Foto: WOS Media


Als het aan de ondernemersvereniging in Honselersdijk ligt, komen er in het dorp zeker nog 'honderd tot tweehonderd' huizen bij. Dat is nodig om het vergrijzende dorp levendig en vitaal te krijgen. Woensdag overhandigde de vereniging de plannen aan het college van burgemeester en wethouders, dat op werkbezoek was.

"Er wordt nu niks meer gebouwd, alleen heel kleine projectjes van tien of twaalf huizen, maar dat is het", zegt Rob Starrenburg namens de ondernemersvereniging. Starrenburg is overigens wel blij dat er nu eindelijk iets gaat gebeuren met het pand aan de Endeldijk 3 en het leegstaande stuk grond aan de Dijkstraat tegenover de Albert Heijn.

In het plan staat verder dat het Voorhofplein, waar voorheen de Voorhofkerk stond, een levendig dorpsplein moet worden. "We willen dat het voor iedereen toegankelijk is. Dit moet in samenwerking met Vitis Welzijn, de school en de bibliotheek." Op het Moddermanplein moet een blauwe parkeerzone komen.

Tijdens het bezoek woensdag reageerde het college positief op de plannen. "Ze zeiden: 'hier kan elke wethouder iets mee doen'. In januari komt er een presentatie aan het college en vanaf daar gaan we verder praten", aldus Starrenburg.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS