Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Onderzoek naar lightrailverbinding tussen Den Haag en Westland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 14 oktober 2019 14:09

Foto: WOS


Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden voor een lightrailverbinding tussen Den Haag en Westland. Dat zegt het Haagse stadsbestuur in reactie op een motie die het CDA daar eerder indiende. Die partij pleitte er in mei voor om de huidige tramlijn door te trekken tot nieuwbouwwijk Vroondaal en de gemeente Westland.

Het college van B en W in Den Haag zegt in april al een voorstel te hebben gehad van de collega's uit Westland, voor een onderzoek naar de ontwikkelingen van het openbaar vervoer op de lange termijn. Een lightrailverbinding maakt daar deel van uit.

Deze verkenning wordt in samenwerking gedaan met gemeenten Delft, Midden-Delfland en Rijswijk en moet een lange termijnvisie opleveren "en de stappen op weg daarnaartoe voor de korte en middellange termijn."

Er is overigens in 2017 nog onderzoek gedaan naar een lightrailverbinding. Toen bleek het niet rendabel, maar het aantal inwoners is fors toegenomen. Wel gaat het nog zeker tien jaar duren voordat een tramverbinding er ook daadwerkelijk kan liggen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS