Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Onderzoek naar nieuwe sportzaal Haydnlaan

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 30 september 2019 17:17

Foto: Google Streetview


Het Maassluise college van burgemeester en wethouders gaat toch onderzoeken of de sportzaal aan de Haydnlaan nog binnen de huidige collegeperiode kan worden vervangen. Eerder bleek daar geen geld voor te zijn, zeker niet met de komst van de nieuwe sportzaal aan de Sportlaan. Maar een nieuwe sportzaal aan of nabij de Haydnlaan betekent wel op zijn minst uitstel voor de vervanging van de inmiddels sterk verouderde Olympiahal.

In 2023 zouden de deuren van een vernieuwde Olympiahal open gaan, tenminste, zo viel te lezen in het coalitieakkoord. Maar van dat plan wordt in de raadsinformatiebrief afgeweken. De gedachte van het college is dat een vernieuwde sportzaal aan of nabij de Haydnlaan een grotere bijdrage levert aan aan het verbeteren van de binnensportaccommodaties dan een vernieuwde Olympiahal.

Voor de ontwikkeling van de sportzaal aan de Haydnlaan zijn gesprekken gevoerd met de Gymnastiek Vereniging Maassluis (GVM). Zij wilde volgens B en W graag aanhaken bij de ontwikkeling van een nieuwe sportzaal. Om de turnsport goed te kunnen beoefenen, zijn faciliteiten nodig, die momenteel niet in Maassluis voorhanden zijn. De vereniging is daarvoor aangewezen op locaties buiten Maassluis. Onwenselijk, zo vindt het college.

"Met het realiseren van een ruimte naast de sportzaal waar een valkuil, aanloopbaan en een verenigingsruimte zijn opgenomen, kan de turnsport in Maassluis een kwalitatieve impuls krijgen en is men niet langer afhankelijk van turnaccommodaties in de (verre) omgeving", zo valt in de brief te lezen. 


Hoewel diverse verenigingen de zaal zouden kunnen gebruiken, is er dus ook het plan om er een vaste uitvalsbasis voor de gymnastiekvereniging van te maken. De sportzaal wordt dan mogelijk groter dan die nu is en ook de exacte locatie staat nog niet vast. Eerder zijn er ook al idee├źn geopperd voor een grotere sportzaal aan de Haydnlaan, maar die plannen konden niet op veel enthousiasme uit de nabije omgeving rekenen.

In het eerste kwartaal van 2020 komt het college met een voorstel aan de gemeenteraad. Hoeveel tijd de uitvoering gaat kosten, hangt daarbij af van de precieze locatie waarop de sportzaal gerealiseerd kan worden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS