WOS

WOS

Ondo eerste kampioen zaalkorfbal

De korfballers van het 's-Gravenzandse Ondo zijn zaterdagavond in eigen huis kampioen geworden in de tweede klasse I. De titel lag 'ineens' voor het grijpen doordat concurrent Erasmus eerder op de dag verloor. Ondo maakte zelf geen fout tegen Korbatjo: 28-16.

Ondo is met dit succes de eerste kampioen in de lopende zaalkorfbalcompetitie geworden. De wedstrijd was overigens geen eitje. In de eerste helft konden de bezoekers uit Oud-Beijerland goed partij geven. Bij het rustsignaal hadden de 's-Gravenzanders een marge van slechts één punt, maar in de tweede helft kwam een flink verschil tot stand.

De andere twee titelkandidaten in onze regio zetten ook hun zegereeks voort. In de tweede klasse F won koploper ckc Maassluis met klein verschil de uitwedstrijd tegen Reeuwijk. Het duel ging zeer gelijk op. Het grootste verschil was drie punten (op 20-23). Het werd uiteindelijk 25-27.

In de derde klasse F waren de Maasdijkse Dijkvogels thuis ruimschoots de baas over Madjoe: 24-14.

In de Overgangsklasse behaalde het Lierse Valto in Gorinchem een punt tegen koploper GKV. Vanaf 1-2 had Valto heel de wedstrijd een voorsprong, die bij rust zelfs 5 doelpunten was: 8-13. Na de rust ging de druk van de thuisploeg omhoog, en kregen de Lierenaren het moeilijk. In de laatste minuut maakte GKV gelijk 20-20.