Livestream Valto

Ondo moet Kinderdijk naast zich dulden; Valto soeverein

Doordat Ondo in de tiende ronde van de zaalkorfbalcompetitie genoegen moest nemen met een gelijkspel , gaan de 's-Gravenzanders niet langer alleen aan de leiding in de Tweede klasse I. Immers, Kinderdijk maakte geen fout en is daardoor op gelijke hoogte gekomen met Ondo.

De 's-Gravenzanders hebben onlangs een serie wedstrijden met slechts 1 scoringspunt verschil kunnen winnen, maar deze zaterdag kwamen zij in de uitwedstrijd tegen het Rotterdamse Wion niet verder dan 17-17.

In de Eerste klasse E bleeft het ongeslagen Valto in de thuiswedstrijd tegen Tilburg nog immer zonder puntverlies. De Lierenaren wonnen uiteindelijk met ruim verschil van de Tilburgers, maar dat verschil werd pas na de rust gemaakt. In de eerste helft ging het heel erg gelijk op en nam Tilburg af en toe een puntje voorsprong.

Na de rust - waarin de stand van 13-12 op het bord stond - liep Valto direct uit naar 16-12. Daarmee was het verschil gemaakt. De Lierenaren hadden de wedstrijd in handen gekregen en konden uitlopen tot de eindstand van 26-16.

Het Maasdijkse Dijkvogels is met een kater teruggekeerd van de uitwedstrijd tegen NIO in Rotterdam. Bij de rust hadden de Maasdijkers nog een kleine voorsprong (10-11), maar in de tweede helft ging het bergafwaarts met de bezoekers. "Wij konden niet omgaan met het fysieke spel en het vervelende gedrag van NIO", aldus de klaagzang uit Maasdijk na de eindstand van 20-15.