Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Ongedateerde foto scheelt Westland bijna 6.500 euro

De gemeente Westland heeft een financiële tegenvaller van bijna 6.500 euro bij het invorderen van dwangsommen. Die tegenvaller is geheel te wijten aan een ongedateerde foto die is gemaakt door een gemeentelijke ambtenaar.

Aan de Burgemeester Van Doornlaan in De Lier stonden jarenlang twee woonunits en vijf kleinere containers. De gemeente Westland eiste dat die werden verwijderd. Gebeurde dat niet, dan zou dat bij een constatering 5.000 euro per week kosten, met een maximum van 20.000 euro in totaal. De overtreding is vier keer geconstateerd.

Met de laatste controle, op 11 augustus 2017, ging het echter fout voor de gemeente. De grondeigenaar ging in verweer tegen de constatering, tot en met de Raad van State. Als bewijs voor de overtreding was door de gemeente Westland een foto bijgevoegd. Die foto bleek echter ongedateerd. Reden voor de Raad van State om deze dwangsom niet te erkennen.

Westland loopt dus sowieso 5.000 euro mis, maar daar blijft het niet bij, want de gemeente moet ook opdraaien voor de kosten van rechtsbijstand van de grondeigenaar en ook het door hem betaalde griffierecht vergoeden. Dat betekent in totaal een tegenvaller van 6.447 euro.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen