Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ongedateerde foto scheelt Westland bijna 6.500 euro

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 25 april 2019 14:45

Foto: Archief WOS Media


De gemeente Westland heeft een financiƫle tegenvaller van bijna 6.500 euro bij het invorderen van dwangsommen. Die tegenvaller is geheel te wijten aan een ongedateerde foto die is gemaakt door een gemeentelijke ambtenaar.

Aan de Burgemeester Van Doornlaan in De Lier stonden jarenlang twee woonunits en vijf kleinere containers. De gemeente Westland eiste dat die werden verwijderd. Gebeurde dat niet, dan zou dat bij een constatering 5.000 euro per week kosten, met een maximum van 20.000 euro in totaal. De overtreding is vier keer geconstateerd.

Met de laatste controle, op 11 augustus 2017, ging het echter fout voor de gemeente. De grondeigenaar ging in verweer tegen de constatering, tot en met de Raad van State. Als bewijs voor de overtreding was door de gemeente Westland een foto bijgevoegd. Die foto bleek echter ongedateerd. Reden voor de Raad van State om deze dwangsom niet te erkennen.

Westland loopt dus sowieso 5.000 euro mis, maar daar blijft het niet bij, want de gemeente moet ook opdraaien voor de kosten van rechtsbijstand van de grondeigenaar en ook het door hem betaalde griffierecht vergoeden. Dat betekent in totaal een tegenvaller van 6.447 euro.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS