Archief
Google Streetview

Google Streetview

Ongelijkvloerse kruisingen nodig voor betere bereikbaarheid Westland

Er moeten voor 2030 drie ongelijkvloerse kruisingen komen op de Burgemeester Elsenweg en Nieuweweg om zo de bereikbaarheid in Westland te verbeteren. Dat staat in de hernieuwde visie van het cluster Agrologistieke Bedrijventerreinen Westland (AGL Westland), die daarmee de nummer één van Europa wil worden en blijven.

De visie is donderdag gepresenteerd. Enkele jaren geleden werd de ambitie om nummer één van Europa te worden is al afgesproken. Deze wordt ondersteund door gemeente, provincie en landelijke overheid en is gebaseerd op de belangrijke rol die de bedrijventerreinen spelen binnen het (toonaangevende) tuinbouwgebied Westland.

Vanwege verwachte groei in de sector zijn verschillende maatregelen nodig. AGL Westland heeft behoefte

aan "excellente" bereikbaarheid en snelle verbindingen met de Rotterdamse haven, Schiphol en goed functionerende interne verbindingen. Aan de verbreding van de Veilingroute en Burgemeester Elsenweg wordt momenteel al gewerkt. Daarnaast zouden ongelijkvloerse kruisingen op de N213 bij knooppunt 'Bruinsma' (Carlton Hotel), de kruising met de Dijkweg en de kruising bij de Voorstraat in Poeldijk de doorstroming én de verkeersveiligheid ten goede komen, aldus het cluster. Daarnaast staat het doorontwikkelen van de transport per barge (binnenvaartschip) of per rail hoog op de agenda.

Andere maatregelen die genomen moeten worden, zijn volgens het cluster een uitbreiding van in totaal 50 hectare van de drie bedrijventerreinen (ABC Westland, het terrein bij Westerlee en bij Royal FloraHolland) tot 2040, verduurzaming op meerdere terreinen en wordt ingezet op innovatie.

Categorieen:
Poeldijk Westland Economie