Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ongeveer 10.000 euro schade bij jaarwisseling Midden-Delfland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 2 januari 2018 11:31

Foto: Schade bij MVV27


Er is tijdens de jaarwisseling in Midden-Delfland voor ongeveer 10.000 euro aan schade gemaakt, evenveel als vorig jaar. Dat schrijft burgemeester Arnoud Rodenburg dinsdag in zijn weekboek. "Iedere euro is er natuurlijk één te veel."

Zoals de gemeente maandag al liet weten, is de jaarwisseling over het algemeen rustig verlopen. "Er is goed rekening gehouden met de algemene wens om speeltuinen te ontzien als het gaat om het afsteken van vuurwerk. Ook is er op nieuwjaarsdag al goed opgeruimd zodat er niet al te veel restafval op straat blijft liggen."

Met zwaar vuurwerk hebben vandalen wel straatmeubilair en enkele brievenbussen tot ontploffing gebracht. Ook zijn er vernielingen gepleegd op een kunstgrasveld van voetbalvereniging MVV'27 in Maasland.

'Magere inzet politie'
Rodenburg sprak zich nog wel uit over de politie-inzet, die in zijn ogen 'aan de magere kant' was. "Met een groep van 45 agenten voor Westland en Midden-Delfland samen, was de inzet voor deze oud en nieuw nacht de kleinste van de afgelopen jaren. Gelukkig werden we geholpen door de slechte weersomstandigheden, maar ik vind de bezetting wel aan de magere kant."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS