Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ontwerpbegroting Westland: 'Extra geld voor verkeer en onderwijs'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 22 september 2017 12:43

Foto: WOS Media 2


Als het aan het Westlandse college van B en W ligt wordt er de komende jaren ruim 10 miljoen extra uitgetrokken voor verkeer, onderwijs en centrumontwikkeling. Dat is te lezen in de ontwerpbegroting 2018-2021 die vrijdag aan de gemeenteraad is aangeboden.

Naast het genoemde extra geld wil het college volgend jaar alleen geld uitgeven aan ontwikkelingen waar de gemeente geen keuze in heeft. "Het is aan de nieuwe gemeenteraad, die in maart wordt gekozen, om keuzes te maken voor de nieuwe bestuursperiode", aldus B en W.


Uitbreiding scholen
Het college wil in de komende twee jaar 4,4 miljoen euro uittrekken voor uitbreidingen en aanpassingen van basisscholen in Naaldwijk, Wateringen, Monster en 's-Gravenzande en nieuwbouw van de Achtsprong in De Lier (verplaatsing Achterlaantje). Ook wordt in die jaren twee keer voor vijf ton geïnvesteerd in het binnenklimaat van scholen die tussen de 5 en 15 jaar oud zijn.

Voor het verkeersveiliger maken van de Opstalweg en de Kasteelweg, de herinrichting van de Boerenlaan en de aanleg van de rotonde Zijtwende is in 2018 in totaal 5 miljoen euro beschikbaar. Daarnaast is er voor komend jaar 400.000 euro uitgetrokken voor de tijdelijke inrichting van de gemeentehuislocatie in Naaldwijk (parkeren en groen) en 563.000 euro voor de herinrichting van het Havenplein.

Ondanks de inflatie verwacht het college in 2018 gelijkblijvende woonlasten voor de inwoners, wat neerkomt op 746 euro voor een meerpersoonshuishouden met een eigen huis met een gemiddelde WOZ-waarde.

Op 31 oktober wordt de ontwerpbegroting 2018-2021 behandeld tijdens een commissievergadering. Vervolgens behandelt de gemeenteraad de begroting in de vergadering op dinsdag 7 november.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Varend Corso 2018
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS