Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Onvrede onder sportverenigingen Maassluis over huurverhoging

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 17 oktober 2019 09:48

Foto: Huib Blokland voor de camera van de WOS


De gemeente Maassluis wil de tarieven voor de huur van sportaccommodaties met tien procent omhoog gooien. Hiermee kan het college van burgemeester en wethouders maximaal 25.000 euro binnenhalen. Geld dat de gemeente in tijden van bezuinigingen goed kan gebruiken. Diverse sportverenigingen zijn op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de plannen, juist ook omdat nog niet zo lang geleden de huidige tarieven zijn vastgesteld.

Volgens Huib Blokland van de Maassluise Sport- en Recreatieraad is de verhoging van de huur met tien procent voor de verenigingen veel geld. Er is zelfs al een verenigingsbestuurder die bij hem heeft aangegeven dat zijn club zou omvallen door een dergelijke huurverhoging. Toch is het zo dat de tarieven in omliggende gemeenten hoger zijn dan in Maassluis.


Of de tarieven voor de sportverenigingen omhooggaan, moet blijken tijdens de begrotingsbehandeling op 5 november.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS