Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ook boeren uit Midden-Delfland naar Den Haag

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: dinsdag 1 oktober 2019 08:08

Foto: boerin Jacqueline protesteert ook


Ook boeren uit onze regio doen mee aan de protestactie op het Malieveld in Den Haag. Een melkveehouder uit Maasland vertrekt om 09.30 uur naar de Hofstad. Jacqueline Van Staalduinen heeft een boerenbedrijf aan de Scheeweg. Maar er zijn er meer die meedoen met de actie.

De boeren zijn boos omdat er volgens hen een negatief beeld over boeren wordt geschetst. "Wij zijn geen dierenmishandelaars en milieuvervuilers", aldus de organisatoren. "We hebben hart voor ons bedrijf. De onbetrouwbaarheid van de overheid en instanties is voor ons aanleiding om een tegengeluid te geven."

Als de tractoren aankomen in Den Haag, dan mogen ze van de gemeente niet allemaal naar het Malieveld. Er mogen daar 75 tractoren op de verharde wegen rond het Malieveld neergezet worden. De rest moet bij het stadion van ADO Den Haag of op het strand van Scheveningen geparkeerd worden. De gemeente regelt shuttlevervoer van die plekken naar het Malieveld. Door het slechte weer en het protest is het de drukste ochtendspits ooit met rond 08.30 uur meer dan 1000 kilometer file.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS