Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ook college Maassluis bezorgd over winst zorgbedrijven

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 10 september 2019 19:57

Foto: Signbiblio


Het college van burgemeester en wethouders van Maassluis is bezorgd over gegenereerde winsten uit Wmo- en/of jeugdzorgmiddelen, zoals eerder naar voren is gekomen in onder meer een artikel van onderzoekswebsite Follow the Money. In de gebruikte dataset staan ook zorgbedrijven die in Maassluis actief zijn en dat baart PvdA Maassluis zorgen. De fractie stelde daarom schriftelijke vragen over de kwestie.

Het Maassluise college deelt de zorgen van de sociaaldemocraten, maar stelt tegelijk dat er niet te snel conclusies getrokken mogen worden: "We delen het belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met het gemeenschapsgeld voor de zorg voor onze inwoners." Op dit moment loopt een aanbestedingsprocedure voor de inkoop van Wmo-ondersteuning.

Uit onderzoek van onder meer Follow The Money blijkt dat er een aantal zorgbedrijven is dat flinke winsten maakt. Er lijken volgens de sociaaldemocraten sterke aanwijzingen te zijn dat de hoge winsten niet altijd rechtmatig zijn behaald.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS