Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ook extra vrachtwagenparkeerplekken in Maasdijk na brexit

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: maandag 11 maart 2019 15:36

Foto: Google Maps


Niet alleen in Hoek van Holland, maar ook in Maasdijk komt een extra parkeerplaats voor vrachtwagens. Het gaat om het terrein voor zoutopslag van Rijkswaterstaat. Dat heeft alles te maken met de aankomende brexit. Chauffeurs die douanepapieren niet op orde hebben, kunnen dat dan alsnog regelen op de parkeerplaatsen en op die manier voor zo min mogelijk overlast zorgen op de wegen in onze regio.

In Maasdijk wordt plek gemaakt voor vijftig vrachtwagens. De 'bufferzone' op de Oranjeheuvel in Hoek van Holland moet plaats bieden voor tweehonderd wachtende vrachtauto's. In totaal worden er vijf van zulke bufferlocaties gemaakt, ook in bijvoorbeeld Vlaardingen en op de zuidoever van de Rotterdamse Haven. Rijkswaterstaat heeft een bijbehorend verkeerscirculatieplannen gemaakt om een goede doorstroming te garanderen.


Als er op 29 maart geen 'brexitdeal' is gemaakt tussen Verenigd Koninkrijk en Europa, zullen exporteurs extra douaneformaliteiten moeten ondergaan bij export over de zee.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS