Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ook handbalcompetitie zonder kampioenen en promotie

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 25 maart 2020 08:28

Foto: Paul Vis


Na de basketbal- en volleybalcompetitie, is nu ook de handbalcompetitie officieel beëindigd. Handbalbond NHV heeft besloten geen kampioenen aan te wijzen en dat er ook geen reglementaire promotie-/degradatieregeling is.

In onze regio waren de heren van Wematrans/Quintus kampioen geworden in de eredivisie, maar die titel wordt dus niet meer erkend. De Heulse ploeg zou nog tegen nummer 2 E&O spelen voor promotie naar de BeNe-League, maar die wedstrijden worden nu niet meer gespeeld.

Voor de dames van Quintus is het nog even afwachten of ze volgend jaar een Europees toernooi mogen spelen. De Europese tickets worden verdeeld volgens de huidige eindstand. Normaal gesproken krijgen de nummers 1 tot en met 3 een ticket en gaat het vierde ticket naar de bekerwinnaar. Quintus eindigde in de reguliere competitie als vierde en de beker wordt niet meer uitgespeeld.

De heren van Dios zouden in de eerste divisie nog play-offs spelen tegen degradatie, maar ook die wedstrijden worden niet gespeeld.

Promotie en degradatie kan alleen plaatsvinden op aanvraag, die dan door het NHV wordt behandeld.

Quintus geeft aan 'de exacte details van deze beëindiging' voor de eigen teams de komende periode in kaart te brengen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS