Archief

Ook in 2020 subsidie voor de Waterman

Zwemmen in openluchtbad de Waterman in Wateringen blijft ook dit jaar mogelijk. De gemeente Westland heeft de huur- en subsidieovereenkomst tot 31 december verlengd, zo valt te lezen in de besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders.

Sinds vrijwilligers het zwembad exploiteren, is het verlengen van de subsidie een normale procedure geworden, laat voorzitter Leo Zwinkels weten. Hij hoopt dat het bad wordt opgenomen in de centrumontwikkeling of andere plannen van de gemeente, zodat het bad ook nĂ¡ 2020 verzekerd is van toekomst.

De techniek van het bad kan dit jaar nog mee, maar daarna is het knijpen, weet Zwinkels. "Het bad lekt en de apparatuur om het water schoon en op temperatuur te houden is verouderd", vertelde Zwinkels eerder. Weliswaar staat een legertje vrijwilligers van de technische dienst klaar om problemen te verhelpen, maar de machinekamer is eigenlijk al afgeschreven.

Het bad heeft na onrust afgelopen zomer veiligheidsmaatregelen genomen. Er is geen sprake van een pasjessysteem zoals in Haagse zwembaden, maar er geldt wel een legitimatieplicht. De vrijwilligers kunnen voortaan met een druk op de knop zien hoeveel mensen binnen zijn. Raakt het op drukke zomerse dagen te vol, dan krijgen abonnementhouders voorrang.