Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ook in Midden-Delfland en Maassluis voldoen niet alle stembureaus aan de eisen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 13 maart 2019 11:01

Foto: Archieffoto


Niet alleen in Westland blijkt er een stembureau niet te voldoen aan de eisen die anno 2019 gesteld worden aan de toegankelijkheid. Ook in Maassluis en Midden-Delfland zijn er dergelijke locaties. Alleen in Hoek van Holland zijn alle vier de stembureaus geschikt voor alle stemmers.

In Midden-Delfland voldoet het Maaslandse stembureau De Oude Pastorie niet aan de eisen omdat de gehandicaptenparkeerplaats te ver weg is van de ingang. Ook moeten de voor- en tussendeur de hele verkiezingsdag openstaan, iets wat volgens de gemeente niet haalbaar is. Om mindervalide inwoners tegemoet te komen is besloten om een tijdelijke plaats te creëren voor de deur op de verkiezingsdag.


In Maassluis zijn zelfs twee locaties die niet aan de eisen voldoen. Het gaat dan om het stembureau in restaurant De Ridderhof en het bureau in de Kunst en Cultuur Academie. De gemeente Maassluis laat weten dat het stadsbedrijf waar mogelijk aanpassingen verricht om het ongemak te beperken. Denk hierbij aan rijplaten.

Wil je precies weten waar je kunt stemmen en of de locaties ook toegankelijk zijn voor mindervaliden? Hieronder een overzicht:


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS