Archief

Ook kerkuil merkt iets van woningbouw in Kwintsheul

De nieuwbouw op de plek van het voormalige garagebedrijf Wittebrug aan de Kerkstraat in Kwintsheul gaat ook niet voorbij aan de kerkuil. De Omgevingsdienst Haaglanden heeft namelijk besloten om ontheffing te verlenen voor het opzettelijk beschadigen en vernielen van nesten, rustplaatsen en eieren. Dit moet de sloop van de autoshowroom en werkplaats mogelijk maken.

Het afgeven van de beschikking gebeurt in het kader van de Wet Natuurbescherming en is een formele handeling. Van daadwerkelijke vernieling van nesten zal geen sprake zijn, want in de te slopen gebouwen zit geen nest. De kerkuil huist in de directe omgeving ervan.

Op de locatie moeten 13 woningen komen. De vormgeving van de 4 patiowoningen langs de Kerkstraat hebben tot protesten geleid. De werkgroep De Heulse Aanpak vindt de kubusvorm niet passen tussen twee monumentale boerderijen en pleit voor schuine daken. Projectontwikkelaar Bouhuisen onderzoekt momenteel de mogelijkheden om het ontwerp aan te passen. De gemeenteraad moet ook nog instemmen met een verklaring van geen bezwaar.

Tegen de beschikking van de Omgevingsdienst kan tot 4 januari bezwaar worden gemaakt bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

Categorieen:
Economie