Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ook Midden-Delfland enthousiast over Tiny Houses

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 7 november 2017 20:41

Foto: Think Out Loud via Flickr


In navolging van Westland komen er mogelijk ook in Midden-Delfland zogenoemde Tiny Houses, kleine woningen die zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Tijdens de begrotingsbehandeling door de gemeenteraad dinsdagavond diende de fractie Mijn Partij een motie in om met voorstellen te komen voor tijdelijke locaties waar deze mobiele woningen kunnen worden geplaatst.

"Wij zien deze woonvorm als meerwaarde voor de leefomgeving en zeker passend in het Cittaslow-concept. De woningen zijn namelijk energieneutraal en maken amper gebruik van nutsvoorzieningen", aldus fractievoorzitter Roeling van Mijn Partij, die zelfs nog iets verder ging. "Er zou zelfs nagedacht kunnen worden over Tiny Boats."

Ook het CDA en OGP toonden zich enthousiast over de Tiny Houses. Wethouder Houtenbos liet in een reactie weten inmiddels al in gesprek te zijn met enkele initiatiefnemers. Hij zegde toe om in januari potentiële locaties voor te stellen aan de gemeenteraad.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS