Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ook Midden-Delfland wil verbod op oplaten ballonnen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 26 maart 2019 23:12

Foto: Archieffoto opening Kom in de Kas


In navolging van onder meer de gemeente Westland, komt ook de gemeente Midden-Delfland waarschijnlijk met een verbod op het oplaten van ballonnen. Een meerderheid van de gemeenteraad nam daarvoor dinsdagavond een motie aan. Burgemeester en wethouders gaan zo'n verbod nu onderzoeken.

Opgelaten ballonnen komen in de natuur terecht en dat is volgens de indieners slecht voor het milieu. "Dieren raken verstrikt in de linten en ballonresten in maag en darm kunnen leiden tot sterfte, het milieu wordt zwaar belast door zwerfafval dat via de buitenruimte, sloten en rivieren, uiteindelijk in de zee uitkomt."


De fractie Mijn Partij stemde tegen. "Er worden al amper meer ballonnen opgelaten in Midden-Delfland", aldus fractievoorzitter Ed Roeling van Mijn Partij, die meer voorstander is van een ontmoedigingsbeleid.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS