Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ook Veilingroute onderdeel van 'Honey Highway'

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: dinsdag 23 april 2019 15:30

Foto: Koos Ophorst via Twitter


De Veilingroute in Honselersdijk is binnenkort onderdeel van de 'Honey Highway'. Langs deze provinciale weg wordt er nu gezaaid zodat er over een tijdje bloemen staan waar de bijen van kunnen leven. In totaal wordt er langs de route bijna tachtig vierkante meter ingezaaid met een mengsel van veertig tot vijftig verschillende soorten.

 'Honey Highway' is een initiatief van de Schipluidse Deborah Post, om bijensterfte tegen te gaan. Het zaaien heeft als doel dat bijen aan het eind van de zomer en aan het begin van de herfst genoeg voedsel kunnen vinden om de winter door te komen. De bloemen zijn ook bedoeld om andere insecten aan te trekken en zijn daardoor ook een voedselbron voor vogels. Eerder werden onder andere de bermen van de A4 bij Midden-Delfland en de Delflandsedijk bij Maassluis al ingezaaid.


Het zaaien begint binnenkort bij de Westlandroute (verlengde Veilingroute). Het deel van de Veilingroute waar nu nog werkzaamheden plaatsvinden, wordt waarschijnlijk in het najaar ingezaaid. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS