Archief
Google Streetview

Google Streetview

Ook Wonen Midden-Delfland om tafel met Vestia

Niet alleen Arcade en Wonen Wateringen, maar ook Wonen Midden-Delfland (WMD) zit om tafel met Vestia over de mogelijke overname van de woningcorporatie in Westland. Dat bevestigt Vestia desgevraagd. WMD is in tegenstelling tot de twee andere corporaties nog niet actief in de glastuinbouwgemeente.

Vestia biedt haar volledige woningvoorraad in Westland te koop aan bij andere corporaties. Ook de woningen in Barendrecht, Bergeijk, Brielle, Pijnacker-Nootdorp en Zuidplas moeten van de hand. Vestia wil zich alleen nog gaan richten op haar vier kerngemeenten Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer.

In Westland is Vestia dus in gesprek met drie partijen. Onduidelijk is nog hoe de ruim 2.800 Vestia-woningen in deze gemeente worden verdeeld. "De corporaties ontvangen deze zomer informatie over het vastgoed om hun (voorwaardelijke) bieding te kunnen bepalen. Daarna volgen de biedingen en onderhandelingen", aldus een woordvoerster van Vestia. De bedoeling is dat de verkoop van de woningen in 2020 is afgerond.