Archief

Opbouw Zomerbloemententoonstelling in volle gang

In de Oude Kerk in Naaldwijk wordt druk gewerkt aan de jaarlijkse Nationale Zomerbloemententoonstelling. Het is de 33ste keer dat de expositie wordt georganiseerd. De tentoonstelling heeft een nieuwe arrangeur, Heleen Valstar uit Naaldwijk, bekend als bloemenarrangeur van het Koninklijk Huis. Het thema dit jaar is Flower power.

"Een mooi thema," aldus Valstar, "wat ik heb willen invullen met de sfeer van Ibiza, en mooie kleuren." Zo zijn de preekstoel en de koorbanken al prachtig versierd, maar staan er ook een oude VW pick-up truck en een Lelijke Eend bestelwagen, eveneens vol bloemen. Daarnaast staan overal in de kerk enorme vazen met overweldigende bloemstukken.

"Er zijn zoveel zomerbloemen, en ik heb veel bloemen gekozen die misschien wat onbekender zijn, of zelfs alleen voor de export zijn bedoeld, maar die wel kleurig zijn," vertelt Valstar. Het is voor het eerst dat ze de Zomerbloemententoonstelling inricht.

De expositie gaat donderdag om 12 uur open en is tot en met zondag te bezoeken. Zaterdag is het Open Monumentendag, dan is de oude kerk volgens de organisatie "het mooist versierde monument van Nederland".

Categorieen:
Naaldwijk Cultuur