Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Opening fietstunnel betekent afronding project Veilingroute

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 5 september 2019 16:54


De nieuwe fietstunnel in de Lange Broekweg, onder De Westlandroute (N222) door, is sinds deze donderdag officieel in gebruik. Irma Kenter, directeur mobiliteit en milieu bij de provincie Zuid-Holland, en de Westlandse wethouder Karin Zwinkels verrichtten feestelijk de openingshandeling.

De fietstunnel is het laatste deel van de werkzaamheden aan de Veilingroute en De Westlandroute. Dat project begon in maart vorig jaar met de opening van De Westlandroute. Daarna is het aantal rijstroken van de Veilingroute (N465) verdubbeld, kwam er een nieuw kruispunt bij de Veilingroute/Westlandroute, is een nieuwe rotonde aangelegd bij bedrijventerrein Jupiter en is het kruispunt in de Middel Broekweg bij bloemenveiling Royal FloraHolland aangepast.

Begin deze week heeft de hele N222, de naam 'De Westlandroute' gekregen.

Volgens de provincie is de afgelopen periode op een duurzame manier gewerkt. Zo is 30 procent CO2-uitstoot bespaard, onder meer door het gebruik van een speciaal type asfalt met een plantaardige lijnolie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS