Archief

Opening MiddenInn in Maasland maanden vertraagd

De opening van restaurant MiddenInn aan de Kerkweg in Maasland is met zeker twee maanden vertraagd. De uitbater zegt van de gemeente Midden-Delfland de toezegging te hebben gekregen komende zaterdag open te mogen, maar bezwaren van omwonenden tegen de vergunning voor het terras gooien roet in het eten.

De bezwaartermijn loopt deze donderdag af, maar de bezwaarcommissie komt pas op 2 oktober samen. "Als die de bezwaren afwijst, gaan er nog eens twee weken overheen voor ik open zou mogen", zegt uitbater Fred Voois. "En zelfs dat is nog maar de vraag, want er kan daarna ook nog beroep worden aangetekend bij de rechtbank."

Voois zegt alles al maanden rond te hebben. Alleen tegen een door de gemeente verleende vergunning voor het buitenterras - de vergunning ligt sinds 19 juli ter inzage - hebben enkele bovenburen bezwaar gemaakt. De bezwaren zouden gaan over een gebrek aan parkeerplaatsen en stankoverlast van rokers op het terras.

Volgens Voois zijn echter meer dan dertig parkeerplaatsen gerealiseerd bij de bouw van het pand. De uitbater denkt dat de bovenburen alleen bezwaar maken omdat ze geen horeca onder zich willen, "terwijl zij toen ze hier kwamen wonen, wisten dat er een horecabestemming op het pand zit."

MiddenInn - dat voorheen gevestigd was bij de bushalte Viaduct, maar daar wegging vanwege een conflict met de eigenaar van het pand - draait donderdagavond proef voor 33 gasten, maar moet daarna dus weer voor maanden dicht. Voois: "Mensen hebben ontslag genomen bij hun vorige werkgever om voor mij te kunnen werken."



Reactie gemeente

Desgevraagd bevestigt de gemeente Midden-Delfland het advies van de bezwaarschriftencommissie begin oktober te verwachten.

Klopt het dat MiddenInn wel al eerder mag proefdraaien?

Reactie gemeente: "De aanvrager heeft gevraagd een avond te mogen proefdraaien zonder exploitatievergunning. Daartegen heeft de gemeente geen bezwaar mits deze 'try-out' beperkt blijft tot 1 avond en de omwonenden hierover van tevoren op de hoogte worden gesteld."