Archief

Ophef om hondenuitlaatplek in Woerdblok

De voorgenomen aanleg van een hondenrengebied in de Naaldwijkse nieuwbouwwijk Woerdblok heeft woensdag twee gemeenteraadsfracties in het geweer gebracht. Zowel de VVD als Westland Verstandig is benaderd door verontruste bewoners van de wijk. Zij voelen zich overvallen door het plan, omdat daar eerder dit jaar nog geen sprake van zou zijn geweest. De partijen hebben schriftelijke vragen ingediend bij het Westlandse college van B en W.

Het uitrengebied voor honden is voorzien in de parkachtige strook tussen de deelgebieden Waterrijk en Zandheuvel. VVD Westland is van mening dat bij een dergelijk besluit de omwonenden tijdig hadden moeten worden geraadpleegd en dat onderzocht moet worden of dit wel de juiste plek is voor een hondenuitlaatplek. "Andere hondenuitlaatplekken in het Westland zoals in het Prinsenbos en op de hondendijk in Monster liggen immers ook niet midden in een groenstrook in een woonwijk waar heel veel kinderen spelen", betogen de liberalen.

Westland Verstandig stelt van bewoners te hebben begrepen dat er wel een handtekeningenactie is geweest voor de komst van een uitrengebied, maar niet voor specifiek dit gebied. "Is het college bereid om de aanvraag en alles wat betrekking heeft op het initiatief aan de Raad en dus ook aan de bewoners toe te zenden?", vraagt deze fractie.