Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Opknappen fruitmuur mogelijk met behulp van scholieren

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 13 november 2019 12:48

Foto: Dennis van Schie


De sterk vervallen fruitmuur langs de Poeldijkseweg bij Kwintsheul wordt mogelijk met behulp van scholieren opgeknapt. Verantwoordelijk wethouder Leen Snijders wil op aandringen van het CDA en GemeenteBelang Westland onderzoeken of leerlingen bijvoorbeeld de steentjes kunnen losbikken, waarna professionals de muur weer opbouwen.

De twee partijen drongen dinsdagavond op de oplossing aan, omdat ze de 400.000 euro die voor het opknappen is begroot, een ongemakkelijk hoog bedrag vinden in tijden van bezuinigingen. Ze hopen dan ook dat er door het gebruik van scholieren bespaard kan worden op de restauratie-uitgaven.

Als voorbeeld voor het gebruik van scholieren bij het opknappen van de historische muur, werd verwezen naar het bouwen van de 'Haïti-muur' die jarenlang in Naaldwijk heeft gestaan. Het muurtje werd begin 2010 door vrijwilligers gebouwd om geld op te halen voor hulp na een verwoestende aardbeving in Haïti.

Overigens kennen de plannen voor het restaureren van de fruitmuur ook een flinke geschiedenis. Het bouwwerk staat al jaren op omvallen, maar door verschil van mening met de Rijksmonumentendienst is de restauratie ervan vorig jaar op een laag pitje gezet. Wethouder Snijders komt binnenkort met een voorstel naar de raad.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS