Archief
WOS

WOS

Oplichters collecteren namens afgebrande dierenhoek

Alsof de brand bij dierenhoek 't Sparretje nog niet genoeg was, worden de vrijwilligers nu lastig gevallen door oplichters. Uit naam van beheerder Ingrid wordt geld gevraagd voor de opbouw van de kinderboerderij, terwijl 't Sparretje daar niets mee te maken heeft. "Mijn telefoon zou waterschade hebben door de brand en mijn profielfoto wordt gebruikt", waarschuwt de beheerder op Facebook.

"Mijn telefoon werkt perfect. Maak alstublieft niets over naar dit nummer", staat in de oproep. "Ze doen alsof ik je niet kan horen en daarna gaan ze appen. Ik ben dit niet." De politie is op de hoogte gebracht, maar zolang er geen slachtoffers gemaakt zijn kan er geen aangifte gedaan worden.

De waarschuwing komt twee weken na een grote - waarschijnlijk aangestoken - brand bij de dierenhoek aan het Sparrendal in Maassluis. Daags na de brand werd huiskat Smookey dood gevonden onder een gereedschapskist. Onlangs is ook een van de ganzen overleden aan stress. Er is gelukkig ook goed nieuws: de speeltuin naast de kinderboerderij is weer open en vanuit de samenleving komt volop steun.

Categorieen:
Maassluis 112