Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Oplossing gevonden voor rioolproblemen Hoek van Holland

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 27 november 2019 16:45


Stadsbeheer van Rotterdam heeft een oplossing gevonden voor de rioleringsproblemen bij de Noort Bonnen in Hoek van Holland. Er worden op korte termijn drie maatregelen genomen: water uit het riool wordt eerder naar de rivier geleid, de huidige overstort aan de Adriaan van der Kloosterstraat wordt opgehoogd en de overstort bij het Halve Maanpad wordt verhoogd. Op deze manier wordt de berging groter en de druk van het water meer verdeeld.

Bij hevige regenval stroomt het riool over en dit heeft nare gevolgen. Mensen in de omgeving van volkstuinvereniging de Noort Bonnen hebben al langere tijd last van stank en vuil water. De problemen waren zelfs zo erg dat volkstuinders geen water meer durfden te halen uit de omliggende sloot om hun planten te besproeien, omdat het ernstig was vervuild.

Op de lange termijn heeft stadsbeheer ook een oplossing tegen het overstromen van riolen. "Wij willen burgers vragen om mee te doen door bijvoorbeeld regenpijpen los te koppelen en tegels uit de tuin te halen", zegt Kees Koudstaal van de gemeente. Op deze manier wordt het rioolstelsel ontlast. Om mensen te stimuleren om mee te doen, is de gemeente Rotterdam bezig met een subsidieregeling.

Volgens gebiedscommissielid Ton van Anraad wordt er ook gekeken naar het verwijderen van de overstort naast de volkstuinen. "Die is al zo oud. Vroeger lag hij in het boerenland, maar nu staat er een wijk omheen. Ze gaan nu kijken of ze de overstort overcompleet kunnen maken door andere systemen toe te passen."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS