Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Opnieuw afname inbraakmeldingen in eerste halfjaar

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 15 juli 2019 13:43

Foto: Signbiblio


Het aantal meldingen van inbraken in onze regio is over het geheel genomen in het eerste halfjaar van 2019 gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar: van 233 naar 184. Dat blijkt uit nieuwe politiecijfers die maandag zijn bekendgemaakt. Het is het tweede jaar op rij dat er deze daling te merken is.

De daling is vooral te merken in 's-Gravenzande (van 35 naar 19) en Naaldwijk (46 naar 24). Daarentegen blijken onder meer Poeldijk (3 naar 10) en Wateringen (13 naar 23) juist meer inbraken te zijn gepleegd dan in het eerste halfjaar van 2018.

Op gemeenteniveau nam het aantal meldingen in Westland af met 38, in Maassluis met 6 en in Midden-Delfland met 2. In Hoek van Holland (dat hoort bij Rotterdam) werden 3 inbraken minder gemeld.

Afname na aanhoudingen
Begin dit jaar spraken bewoners en politieke partijen hun zorgen uit over de toename van inbraken in Den Hoorn. De aanhouding van vier verdachten heeft er echter toe geleid dat daar de laatste drie maanden slechts twee meldingen uit dat dorp zijn gekomen.

Tweede halfjaar
Overigens zeggen de cijfers over het eerste halfjaar niet veel over de rest van het jaar. In 2018 werden in alle dorpen in onze regio van juli tot en met december meer inbraken gepleegd dan in de zes maanden daarvoor. Negatieve uitschieters waren toen 's-Gravenzande (+35), Maassluis (+40) en Naaldwijk (+46).


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS