Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Opnieuw vertraging uitspraak Rentmeester

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 31 juli 2019 17:09


Het duurt naar verwachting tot na de zomervakantie dat de projectontwikkelaar en andere belanghebbenden duidelijkheid hebben over de mogelijke komst van een XL-supermarkt aan de Patijnenburg in Naaldwijk. De Raad van State, die de zaak 'Rentmeester' behandelt, heeft de betrokkenen medegedeeld dat het voorlopig niet tot een oordeel kan komen.

Omwonenden gaven tijdens de zitting op vrijdag 22 maart aan een toenemende verkeersdrukte te vrezen op de Simon van Slingerlandtstraat, een doodlopende straat waar nu al vrachtverkeer komt ten behoeve van de Dirk van den Broek en Kruidvat in winkelcentrum De Tuinen. In die straat is nu ook de in-/uitrit van de parkeergarage van appartementencomplex De Secretaris.


In de nieuwe situatie komen daar twee in-/uitritten bij: één voor de bezoekers van de nieuwe supermarkt en één voor appartementbewoners en personeel van De Rentmeester. Ook zouden er dagelijks zes tot tien vrachtwagens langskomen om hun vracht te lossen bij de Jumbo.  Protesterende ondernemers betoogden destijds dat de komst van de XL-supermarkt zal zorgen voor meer leegstand in het centrum van Naaldwijk.

Tijdens de zitting werd al duidelijk dat de staatsraden langer de tijd nodig hebben om tot een uitspraak te komen dan de gangbare termijn van zes weken. Daardoor werd een uitspraak uitgesteld naar uiterlijk half juni en later tot  begin augustus. Nu blijkt dat ook dat laatste niet haalbaar is, zo is aan betrokken partijen gemeld. "Kennelijk is het een wat grotere zaak waar veel werk in zit", liet een woordvoerder van de Raad van State eerder al weten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS