Archief

Opnieuw vragen over hellingbaan bij Molenslag

LPF Westland blaast de discussie over een hellingbaan bij strandopgang Molenslag in Monster nieuw leven in. Sinds een eind maart 2016 door de toenmalige fractie van Progressief Westland ingediende, maar aangehouden motie over de wenselijkheid van een hellingbaan, is het stil gebleven. Tot wethouder Zwinkels eind september van dit jaar de raad liet weten dat er 'op korte termijn geen beslissing wordt genomen over de aanpassing van strandslag Molenslag'. Dat gebeurde in een brief over de bevoorrading van de strandpaviljoens.

De fractie van LPF wijst er in nieuwe vragen aan het college op dat bij Kijkduin alle strandopgangen hellingbanen zijn. Een hellingbaan is vooral voor mensen die slecht ter been zijn een verbetering ten opzichte van de trappen die er nu zijn. "Een bijkomstigheid is dat de bevoorrading van de twee strandexploitanten dan ook opgelost kan worden nu deze geen gebruik meer mogen maken van het fietspad", aldus de fractie.

De LPF wil weten of het college bereid is een hellingbaan te realiseren. En als dat toch niet mogelijk is, of het college een andere oplossing heeft voor het probleem van mensen die slecht ter been zijn en toch in Monster naar strand willen.

Categorieen:
Monster Westland Politiek