Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Opnieuw zorgen om inbraken in Den Hoorn

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 11 maart 2019 13:21

Foto: Keukenraam opengebroken in Den Hoorn


Inwoners van Den Hoorn maken zich zorgen om het aantal inbraken dat wordt gepleegd in het dorp. Over heel 2018 was het liefst 66 keer raak tegenover 42 een jaar eerder. Over de eerste twee maanden van dit jaar staat de teller al op elf.

Naar verluidt wordt geregeld dezelfde manier gebruikt om binnen te komen. "Ze komen de dieven op de fiets langs en breken vervolgens het keukenraam open", zegt een verontruste bewoner tegen WOS Media.


OGP-raadslid Ria Heutink, eveneens inwoner van Den Hoorn, stelt dinsdag schriftelijke vragen over het onderwerp aan burgemeester Rodenburg. Volgens haar gaat het vooral om gevallen in de wijken die dicht tegen Delft aanliggen. Heutink wil weten wat de gemeente doet om het aantal inbraken omlaag te brengen en of Midden-Delfland qua veiligheidsbeleid aansluiting kan zoeken bij Delft.

Halverwege vorig jaar was in de gemeenteraad ook al aandacht voor de inbraken in het dorp, naar aanleiding van een golf in juli. Nadat de politie vier mannen had aangehouden, nam het aantal tijdelijk iets af. Daarna was het in oktober en december echter opnieuw goed raak.

Bekijk het maandelijks aantal inbraken sinds januari 2018 hieronder:


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS