Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Oppositie: 'Nog niet besluiten over centrum Maasland'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 20 december 2017 10:35


De oppositie in de gemeenteraad van Midden-Delfland, bestaande uit Mijn Partij, VVD en PvdA, wil dat in januari nog geen besluit wordt genomen over het centrum van Maasland. "Dit dossier is nog niet rijp voor besluitvorming", aldus PvdA-fractievoorzitter Elly de Jong. Mijn Partij-raadslid Frank van Lier ziet graag dat de diverse initiatiefnemers eerst met elkaar aan tafel gaan om tot één gezamenlijk plan te komen.

Bij de gemeente waren vier verschillende plannen ingediend voor het opknappen van het oude gemeentehuis van Maasland en het omliggende gebied. De plannen hadden volgens de raadscommissie dinsdagavond veel overeenkomsten (oude gemeentehuis moet dorpshuis worden), maar ook verschillen (opvang verenigingen in oude gemeentehuis of in panden van de Protestantse Gemeente). Volgens wethouder Van Oord is na een haalbaarheidsonderzoek niet gekozen voor één van de vier plannen, maar is daar een eigen variant op gemaakt.

Die variant voorziet onder meer in de sloop van de kantoorvleugel van het oude gemeentehuis en het onderbrengen van verenigingen bij de Protestantse Gemeente. Ook moet er horeca komen in het gebied achter het oude gemeentehuis. Nadat namens de diverse initiatiefnemers was ingesproken, was bij de oppositie echter veel ontevredenheid over dit plan. De Jong: "Doe eerst verder onderzoek, zonder dat in januari een besluit genomen wordt."

Van Lier vindt het vooral jammer dat de vier initiatiefnemers nog niet eerder met elkaar hebben gesproken. "Er zitten dubbelingen in. Is het college het met ons eens, dat als de vier partijen tevoren met elkaar spreken en ze maken van vier twee ideeën, dat het dan voor ons makkelijker is om een besluit te nemen dan bij vier verschillende ideeën." Volgens wethouder De Goede is dat echter een kansloze missie. "Ik heb de eerste initiatiefnemer gevraagd: 'Als een deel van het plan gerealiseerd kan worden, is dat ook goed?', maar die zei: 'Het is alles of niets!'.

Coalitiepartijen CDA en OGP lieten weten wél achter het collegeplan te staan en stuurden aan op een besluit tijdens de raadsvergadering in januari. Vooral omdat diverse verenigingen anders na 2018 geen onderdak meer hebben, omdat huurcontracten dan aflopen. Rob Zwaard, fractieleider CDA: "We moeten die verenigingen niet verder in onzekerheid laten. Het verder vooruitschuiven van dit plan is dan ook geen optie. Voor de verenigingen is snelheid geboden."


De centrumontwikkeling van Maasland komt aan de orde in de raadsvergadering van 23 januari. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS