Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Optimale omstandigheden voor weidevogels in Maasland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 14 maart 2019 17:34

Foto: Voor de weidevogels werd een landingsbaan uitgerold


Weidevogels kunnen in de Commandeurspolder in Maasland onder optimale omstandigheden leven. Donderdag werd daar een gebied van 23 hectare groot officieel geopend als eerste weidevogelkerngebied in Nederland. Vertegenwoordigers van provincie, gemeenten en andere partijen uit de regio rolden daarvoor ludiek een landingsbaan uit.

De afgelopen tijd zijn de sloten verbreed, zodat het rustgebied minder makkelijk te betreden is. Ook zijn bloemen- en kruidenstroken ingezaaid en is zogenoemd plasdras aangelegd (een waterlaagje op grasland). Bijzonder is ook de aanleg van speciale zandbaden voor veldleeuweriken. Het gebied wordt beheerd door drie boeren.


Landelijk gaat het niet goed met de weidevogels, de afgelopen decennia is hun aantal sterk afgenomen. In Midden-Delfland gaat het tegenwoordig weer iets beter. Dat heeft zo z'n redenen, weet boer John van Winden. "Het is een vrij rustig gebied en dat hebben de weidevogels wel nodig."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS