Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Opvang Westlandse kinderen van ‘crucialen’ blijft zoveel mogelijk in de kernen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 18 maart 2020 21:05

Foto: Wethouders Piet Vreugdenhil - links - en Ben van der Stee


In de gemeente Westland blijft het streven om de noodzakelijke opvang van kinderen met één of beide ouders in een cruciale functie zoveel mogelijk binnen hun eigen dorpskern te regelen. Dit is woensdag nog eens vastgesteld in een overleg van de wethouders Vreugdenhil en Van der Stee met de onderwijskoepels en kinderopvangorganisaties.

Er is afgesproken om de landelijke aanpak van het kabinet te volgen en dat de lokale instellingen onderling bekijken of eventuele bundeling en maatwerk in de kernen wenselijk is. "Op kernniveau zorgen we er samen voor dat de voorzieningen in stand blijven", aldus de wethouders.
De scholen en kinderopvanginstellingen gaan de ouders/verzorgers per brief informeren over deze 'Westlandse aanpak'.

Eerst in eigen huis kijken
Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitoefent, is het verzoek om zelf de kinderen op te vangen als dat kan. Als dat niet lukt, kan er een beroep worden gedaan op de school en/of kinderopvang (dagopvang, BSO, gastouderopvang). Hierbij is het geen harde eis dat beide ouders een cruciaal beroep uitoefenen. "Het kabinet en wij vinden het belangrijk dat mensen met cruciale beroepen aan het werk kunnen blijven en er voor hun kinderen opvang beschikbaar is", stellen de wethouders.

De lijst met cruciale beroepen staat hier:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen

De instellingen onderstrepen dat ook kinderen van ouders met cruciale beroepen thuis moeten blijven bij klachten die op besmetting met het coronavirus kunnen wijzen. Scholen en kinderopvang kunnen in een dergelijke situatie niet voor opvang zorgen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS