Oranje onder 19 boekt in 's-Gravenzande gelijkspel tegen Engeland

Ongeveer 1.600 toeschouwers waren donderdagavond op het complex van FC 's-Gravenzande getuige van de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal van voetballers onder 19 jaar. Zij speelden gelijk tegen hun leeftijdgenoten uit Engeland: 2-2.

In de eerste helft had Oranje het betere van het spel en dat leidde in de 36e minuut tot een voorsprong van 1-0. Het doelpunt werd gescoord door Steven Bergwijn. Vlak na rust werd de voorsprong vergroot tot 2-0, door zijn PSV-clubgenoot Sam Lammers.

In de 73e minuut scoorden de Engelsen tegen: 2-1. In de slotfase zette Engeland nog eens flink aan en dat leidde in de 88e minuut tot de gelijkmaker en tevens eindstand: 2-2.

Deze oefenwedstrijd op het Juliana Sportpark gold als voorbereiding op de kwalificatiereeks voor het EK in 2016.