Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Oranje verliest in Fed Cup ondanks terugkeer Bertens

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 8 februari 2020 19:55

Foto: still uit video WOS


De Nederlandse tennisvrouwen zijn er zaterdag niet in geslaagd om de Fed Cupontmoeting met Wit Rusland te winnen. In het Haagse Zuiderpark ging Oranje met 2-3 onderuit. Dit ondanks twee overwinningen in het enkelspel van Kiki Bertens, die na twee jaar terugkeerde in het team. Daarmee staat Nederland half april niet in de finale van de Fed Cup.

Bertens won vrijdag van Aliaksandra Sasnovich en zette een dag later Aryna Sabalenka met twee keer 6-4 opzij. Omdat het na de vier enkelpartijen 2-2 stond, moest de beslissing vallen in het dubbelspel. De Westlandse trad daar aan met Demi Schuurs. De twee wonnen de eerste set nog wel met 6-4, maar moesten de tweede aan de Wit-Russen laten (3-6). De derde set werd een waren thriller, maar uiteindelijk gingen Bertens en Schuurs in de tiebreak ten onder.

Het werd niet het weekend van Arantxa Rus. De speelster uit Monster verloor vrijdag in straight sets van Sabalenka. Tegen Sasnovich pakte ze zaterdag nog wel eenvoudig de eerste set, maar moest de twee andere aan de Wit-Russin laten: 6-0, 5-7 en 2-6.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS