Archief
still uit video WOS

still uit video WOS

Oranje verliest in Fed Cup ondanks terugkeer Bertens

De Nederlandse tennisvrouwen zijn er zaterdag niet in geslaagd om de Fed Cupontmoeting met Wit Rusland te winnen. In het Haagse Zuiderpark ging Oranje met 2-3 onderuit. Dit ondanks twee overwinningen in het enkelspel van Kiki Bertens, die na twee jaar terugkeerde in het team. Daarmee staat Nederland half april niet in de finale van de Fed Cup.

Bertens won vrijdag van Aliaksandra Sasnovich en zette een dag later Aryna Sabalenka met twee keer 6-4 opzij. Omdat het na de vier enkelpartijen 2-2 stond, moest de beslissing vallen in het dubbelspel. De Westlandse trad daar aan met Demi Schuurs. De twee wonnen de eerste set nog wel met 6-4, maar moesten de tweede aan de Wit-Russen laten (3-6). De derde set werd een waren thriller, maar uiteindelijk gingen Bertens en Schuurs in de tiebreak ten onder.



Het werd niet het weekend van Arantxa Rus. De speelster uit Monster verloor vrijdag in straight sets van Sabalenka. Tegen Sasnovich pakte ze zaterdag nog wel eenvoudig de eerste set, maar moest de twee andere aan de Wit-Russin laten: 6-0, 5-7 en 2-6.

Categorieen:
Monster Westland Sport