Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Organisatie kijkt tevreden terug op grootschalige evacuatieoefening

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zondag 26 mei 2019 10:35

Foto: Kustwacht Nederland


Van helikopters tot schepen en van reddingboten tot landvoertuigen, alles kwam zaterdag samen tijdens een grootschalige evacuatieoefening bij Hoek van Holland. Onder de naam LIVEX werd de ferry Pride of Hull bij de Tweede Maasvlakte geëvacueerd. De organisatie kijkt tevreden terug op de oefening.

Honderden figuranten werkten mee. Vanuit de Kustwacht werd de evacuatie op het water gecoördineerd. Daarbij werd nauw samengewerkt met verschillende hulpverleningsorganisaties die de evacués bij de Berghaven in Hoek van Holland aan land opvingen.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat), minister Ank Bijleveld (Defensie) en minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) bekeken het evacuatieproces vanaf het water en aanschouwden daarna de hulpverlening op het land in de Berghaven.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS