Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Organisaties: 'Voortbestaan Westlandse feestweken in gevaar'

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: dinsdag 8 januari 2019 15:16

Foto: WOS Media


Het voortbestaan van Rondje Poeldijk en de Lierse BraDeLier is in gevaar na het inkorten van de feestweken. Dat zeggen de organisaties achter de festiviteiten naar aanleiding van de nieuwe evenementenkalender 2019, die de gemeenteraad van Westland in december heeft vastgesteld. In De Lier duurt de feestweek normaal gesproken van dinsdag tot en met zaterdag en in Poeldijk een hele week.

Voorzitter Hans Mieog van Rondje Poeldijk zegt evenementen te moeten schrappen omdat 36 activiteiten niet passen in vier dagen. Het beachvollybal duurt twee dagen, maar de vereniging die de activiteit tijdens Rondje Poeldijk organiseert, wil dat niet doen voor een dag minder. Ook is er geen plek voor fietsversieren en kinderbingo in de kas. Leden van het bestuur zijn niet blij met deze inperking en krijgen er steeds minder zin in. "Het voortbestaan hangt aan een zijden draadje", aldus voorzitter Mieog.

Voorzitter Piet Voskamp van het Oranje Comité De Lier is eveneens bezorgd. Hij stuurde afgelopen weekend een brief naar de gemeente. Tijdens de Oranjefeesten in april en mei, maar ook in de feestweek (BraDeLier) valt er een dag af. Dat betekent 25 procent minder inkomsten. De winst in De Lier vloeit via stichting Liers Gevoel terug naar verenigingen in het dorp. Die krijgen van de gemeente al jaren geen subsidie meer en kunnen rekenen op het Oranje Comité, aldus de voorzitter.

Donderdag wordt het onderwerp besproken in de commissie bestuur van de Westlandse gemeenteraad.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS